Koramic

Koramic

Wienerberger/Koramic

Opgericht in 1819 in Wenen en verhandeld sinds 1869 op de Beurs van Wenen, kan Wienerberger terugkijken op een grote traditie. Alleen in 1986 begon het bedrijf met de dynamische expansie, die is gericht op bouwmaterialen sinds de invoering van Value Management in 1997. Deze getransformeerde Wienerberger van een lokale Oostenrijkse baksteen-maker in 's werelds grootste producent van bakstenen binnen een paar jaar. Gedurende deze tijd is het aantal productie-installaties steeg van 11 naar een niveau van gehele groep 232 vestigingen in 27 landen met 30 productie-sites voor de leidingsystemen.

Garantie

Wat houdt de 30-jarige garantie van Koramic op vorstbestandheid juist in?

Koramic biedt een garantie van 30 jaar op de vorstbestandheid van al haar kleidakpannen die zij in Nederland op de markt brengt.

Onze dakpannen beantwoorden probleemloos aan de Europese productnorm EN 1304, wat hen in Nederland het kwaliteitskeurmerk BENOR oplevert. Dit keurmerk garandeert het uitzicht, de maat- en vormvastheid, de buigweerstand, de ondoorlatendheid en de vorstbestandheid. Daarenboven garandeert het ISO 9001 certificaat de werking van een nauwgezet kwaliteitssysteem bij de ontwikkeling, de productie en de commercialisering van onze Nederlandse kleidakpannen. Op deze basis garandeert Koramic, als marktleider, op al haar pannen en keramische hulpstukken een vorstbestandheid van 30 jaar. Deze uitzonderlijk ruime en lange garantie houdt zowel het gratis leveren als de kosten voor het plaatsen van de te vervangen pannen in.

Om van de 30 jaar waarborg op Koramic kleidakpannen te kunnen genieten dienen de Koramic plaatsingsvoorschriften correct te worden nageleefd en in het bijzonder volgende regels te worden gerespecteerd:

  • Het onderdak moet correct geplaatst zijn
  • De pannen moeten geplaatst worden op een dubbele lattenstructuur van panlatten en tengellatten.
  • De tengellatten moeten een minimale dikte van 15 mm hebben.
  • Er moet voldoende luchtinlaat zijn, hetzij door een continue opening van 15 mm ter hoogte van de goot, hetzij door gebruik van een ventilerende onderlat, hetzij door plaatsing van voldoende ventilatiepannen.
  • Er moet voldoende luchtuitlaat zijn, hetzij door gebruik van droge, ventilerende Koramic ondervorsten, hetzij door gebruik van voldoende ventilatiepannen